NLB Tuzlanska banka: Tuzla dobila prvu mjenjačnicu

Bez autora
Jul 06 2011

Na osnovu potpisanog ugovora između NLB Tuzlanska banke i kompanije Robni terminal za vanjski i unutrašnji promet robe i usluga iz Tuzle, počela je s radom prva mjenjačnica u Tuzli. U skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju Federacije BiH, pored banaka, mjenjačke poslove mogu obavljati pravna lica i samostalni poduzetnici. Zaključenjem ugovora o obavljanju mjenjačkih poslova s NLB Tuzlanskom bankom i dobijanjem saglasnosti od federalnog Ministarstva finansija, Robni terminal je ispunio uslove za obavljanje ove djelatnosti. Robni terminal, kao ovlašteni mjenjač, obavljat će mjenjačke poslove u svoje ime, a za račun NLB Tuzlanske banke, s kojom je sklopio ugovor. Mjenjačnica, na lokaciji Robni terminal u Ulici bosanska poljana bb Tuzla, zvanično je počela s radom u ponedjeljak i vršit će otkup efektivnog novca od fizičkih lica i prodaju efektivnog novca fizičkim licima u obimu raspoloživog otkupljenog stranog novca.

NLB Tuzlanska banka: Tuzla dobila prvu mjenjačnicuNa osnovu potpisanog ugovora između NLB Tuzlanska banke i kompanije Robni terminal za vanjski i unutrašnji promet robe i usluga iz Tuzle, počela je s radom prva mjenjačnica u Tuzli.

U skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju Federacije BiH, pored banaka, mjenjačke poslove mogu obavljati pravna lica i samostalni poduzetnici. Zaključenjem ugovora o obavljanju mjenjačkih poslova s NLB Tuzlanskom bankom i dobijanjem saglasnosti od federalnog Ministarstva finansija, Robni terminal je ispunio uslove za obavljanje ove djelatnosti.

Robni terminal, kao ovlašteni mjenjač, obavljat će mjenjačke poslove u svoje ime, a za račun NLB Tuzlanske banke, s kojom je sklopio ugovor. Mjenjačnica, na lokaciji Robni terminal u Ulici bosanska poljana bb Tuzla, zvanično je počela s radom u ponedjeljak i vršit će otkup efektivnog novca od fizičkih lica i prodaju efektivnog novca fizičkim licima u obimu raspoloživog otkupljenog stranog novca.

Mjenjačnica će poslovati u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju Federacije BiH, Zakonu o Centralnoj banci BiH i odlukom o uvjetima i načinu obavljanja mjenjačkih poslova koju je usvojilo federalno Ministarstvo finansija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik